• Udruženje „Naša djeca“ Zenica

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / Udruženje „Naša djeca“ Zenica

  Udruženje „Naša djeca“ Zenica

  6.8.2019

  Udruženje “Naša djeca” Zenica osnovano je 1992. godine sa ciljem da se kroz različite aktivnosti implementira Konvencija UN-a o pravima djeteta. Korisnici Udruženja su djeca uzrasta od 3 do 18 godina. Riječ je o djeci koja imaju potrebu da kroz razne programske aktivnosti provedu svoje slobodno vrijeme i implementiraju svoje interese i talente, te na taj način izraze svoje mišljenje i stavove. U programe su direktno uključena djeca (njih preko 60) iz ruralnih i gradskih područja bez obzira na njihov socijalni i ekonomski status. Aktuelne programske aktivnosti su: Dječiji parlament, RadiYo Active, Gradski debatni klub Agora, StudiYo, Vršnjačke radionice (Pestalozzi), te aktivnosti na državnom i međunarodnom nivou.

  Problem sa kojim se Udruženje suočava već duži period je neadekvatan sistem grijanja, što direktno ometa rad Udruženja i boravak polaznika u istom, u hladnim danima.

  Osoblje EKI Zenica je prepoznalo ovu potrebu i u sklopu projekta Socijalno odgovorne aktivnosti, izvršilo donaciju klima inverter uređaja i konvektora.

  Pomenutom donacijom je omogućen ugodniji boravak u Udruženju, a EKI je ispunio misiju svog projekta čiji je osnovni cilj da kroz donacije pomogne poboljšanju uslova života lokalne zajednice, sa akcentom na njene najmlađe članove.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.