• Udruženje “Budi mi drug” Ilijaš

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / Udruženje “Budi mi drug” Ilijaš

  Udruženje “Budi mi drug” Ilijaš

  5.6.2020

  Udruženje “Budi mi drug” Ilijaš je počelo sa radom 2007. godine sa ciljem da pruža pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima. Udruženje broji oko 60 članova različitih uzrasta i oboljenja kao što su paraplegičari, cerebralna paraliza, Downov sindrom, elementi autizma te teška i laka mentalna retardacija.

  S obzirom da se udruženje ne finansira iz opštinskog budžeta, sami obezbjeđuju sredstva za tretmane fizikalne terapije, hipoterapije i defektološke usluge, kao i za sve ostalo što im je potrebno za nesmetan rad. Tu su i organizacija proslava rođendana članova udruženja, razna takmičenja koja poboljšavaju socijalne vještine, a sve u cilju bolje inkluzije i socijalne uključenosti djece.

  Ipak, samofinansiranjem nisu često u mogućnosti da obnove informatičku opremu koja im je takođe potrebna za rad, ali su terapije prioritet br. 1.

  Zaposlenici EKI Ilijaš su prepoznali požrtvovanost ovog udruženja, te su svojom skromnom donacijom računara i štampača pokušali da im bar dijelom olakšaju njihov plemeniti rad sa djecom ometenom u razvoju.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.