• Tradicionalni stari obrt “Guber”: Uspjeh posut šećerom!

  2.4.2021

  Tradicionalni stari obrt “Guber”

  Uspjeh posut šećerom!

  Krajem 2020. godine smo pisali o porodici Husejnović iz Tuzle, koja se bavi proizvodnjom domaćeg pečenog šećera. Samo četiri mjeseca nakon toga, djelatnost ove porodice je izazvala mnogo pažnje, kako u okruženju, tako i van granica naše zemlje.
  Naime, nakon priče koja je objavljena u EKI oglasniku, porodica Husejnović je dobila ponudu da svoje proizvode izlažu i prodaju u 215 objekata jednog od vodećih trgovačkih lanaca u BiH. Priča o pečenom šećeru porodice Husejnović je izazvala interesovanje mnogih lokalnih, ali i većih TV stanica i web portala koji su objavljivali vijest o neobičnoj djelatnosti i izuzetnom uspjehu iste.

  Priča o domaćem pečenom šećeru, počecima i razvoju ZTiSO “Guber” te kvalitetu tog domaćeg proizvoda, privukla je pažnju mnogih velikih tržnih centara koji su ponudili saradnju porodici Husejnović. Pored toga, prema riječima gospodina Admira Husejnovića, pozivi interesovanja za šećer su stizali sa raznih strana, od fizičkih i pravnih lica, pa je bilo neophodno proširiti proizvodnju i uvesti dva nova proizvoda u asortiman.

  Potražnja na području Republike Srpske se značajno povećala u proteklih par mjeseci. Takođe, ostvareni su kontakti i sa distributerima za Crnu Goru, pa se uskoro očekuje i prvi izvoz domaćeg pečenog šećera iz Tuzle.

  “Vidjeli smo koliko je značajna dobra reklama, pa smo i sami napravili nalog na Facebook-u za promociju naših proizvoda. Takođe, preselili smo proizvodnju u novi objekat koji je veći i pristupačniji za kupce, ali i za transport robe. Uvidjevši značaj dobre reklame, postavili smo i svjetleću reklamu na objekat, tako da naša firma sada i spolja izgleda ozbiljno. Osnova uspjeha u poslu, bar kada je prodaja u pitanju, je kvalitetan prozvod, ali je oglašavanje tog proizvoda i te kako važno, jer kupci moraju biti informisani, reklama mora biti privlačna, a informacije o proizvodu razumljive i tačne. Naša ulaznica u svijet marketinga je bila priča koja je objavljena u EKI oglasniku, na čemu smo izuzetno zahvalni EKI-ju. Ponovo bih uputio savjet svima koji se bave bilo kojom djelatnošću, da je veoma važno da budu prisutni među korisnicima svojih roba ili usluga, zavisno od toga koja je djelatnost u pitanju.”, rekao je gospodin Admir Husejnović, vlasnik ZTiSO “Guber” Tuzla.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.