• Škola fudbala Šampion, Brčko Distrikt BiH

  Home / Društvena odgovornost - MKF / Škola fudbala Šampion, Brčko Distrikt BiH

  Škola fudbala Šampion, Brčko Distrikt BiH

  11.7.2019

  Škola fudbala „Šampion“ iz Brčkog je osnovana u martu 2017. godine, a danas broji 68 polaznika.

  Cilj škole fudbala je da se djeci prenesu prave vrijednosti poput sticanja radnih navika, poštovanja, zajedništva, tolerancije, jačanja karaktera, sticanja timskog duha. Kroz rad, zabavu i druženje ova škola usmjerava djecu da izgrade svoju ličnost, a u isto vrijeme postanu dobri fudbaleri.

  Osnovni zadatak škole fudbala „Šampion“ je da podstakne individualni napredak svakog pojedinca, kako u učenju i savladavanju fudbalskih vještina tako i u učenju osnovnih ljudskih i socijalnih vrijednosti. Najmlađe polaznike u školi uče da takmičarski rezultat nije u prvom planu, ali da je svakako važno da na terenu daju svoj maksimum. Polaznici škole fudbala učestvuju na mnogim turnirima u Bosni i Hercegovini, a sa školama fudbala iz Modriče, Gradačca, Srebrenika, Tuzle i mnogih drugih gradova, organizuju Talent ligu.

  Kupovinom i donacijom dječijih majica za školu fudbala „Šampion“ EKI je doprinio tome da najmlađi fudbaleri ove škole, buduće treninge i putovanja na takmičenje obavljaju jednoobrazno odjeveni, što sigurno utiče na bolju disciplinu i ukazivanje na to da je prepoznatljivost veoma važna, bilo da je riječ o takmičenjima, treninzima, turističkim obilascima posjećenih destinacija i sl.

  Prilikom primopredaje donirane opreme, zaposlenici EKI Brčko su naišli na zahvalnost i zadovoljstvo rukovodilaca kluba i njegovih polaznika.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.