• Priče uspješnih klijenata – Tradicionalni stari obrt “Guber”

  Home / Klijenti - MKD / Priče uspješnih klijenata – Tradicionalni stari obrt “Guber”

  Priče uspješnih klijenata – Tradicionalni stari obrt “Guber”

  7.12.2020

  Porodica Husejnović iz Slavinovića, opština Tuzla, se bavi neuobičajenom djelatnošću, ručnom proizvodnjom tradicionalnog pečenog šećera.
  Počeci biznisa porodice Husejnović su bili sa proizvodnjom rahat lokuma, ali se desila havarija pogona u kojoj je uništena cijela linija za proizvodnju. Tada su supružnici Elmira i Admir odlučili da naprave određene promjene u poslovanju i ideju su dobili uz kafu. U sjećanje im se vratio ukus pečenog šećera koji su njihovi roditelji pripremali, a koji se koristio uz kafu i odlučili su da pokušaju sa proizvodnjom baš te vrste šećera. Svakodnevno su isprobavali recepte dok nisu postigli očekivani ukus. Cijeli proces proizvodnje se vrši ručno u domaćinstvu Husejnović, u prostorijama koje su prilagođene za proizvodnju i pakovanje pečenog šećera. Pored njih dvoje, imaju jednu zaposlenicu i sina koji je zadužen za distribuciju proizvoda. Plasman vrše većim trgovačkim centrima i fizičkim licima.

  Prihod od prodaje pečenog šećera je jedini prihod domaćinstva Husejnović, a prema njihovim riječima, od toga žive pristojno.
  Sve veće investicije vezane za posao, finansirali su iz EKI kredita koje planiraju koristiti kada god je to potrebno.

  „Kao članovi EKI Poslovnog kluba smatramo da je usluga besplatnog oglašavanja izuzetno koristan alat svima koji imaju potrebu za ponudom ili potražnjom određenih roba i usluga. Mi imamo siguran plasman, ali nam je i pored toga svaka reklama dobro došla. Otkako je pokrenuta online aplikacija EKI Oglasa, sin je zadužen za postavljanje i praćenje oglasa.” – rekao je gospodin Admir na temu besplatnog oglašavanja u EKI-ju.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.