• Priče uspješnih klijenata – Tahira Hasić

  Home / Klijenti - MKF / Priče uspješnih klijenata – Tahira Hasić

  Priče uspješnih klijenata – Tahira Hasić

  15.1.2015

  Tahira Hasić živi i radi u Gradačcu. Zanimljivost djelatnosti gospođe Tahire ogleda se u raznolikosti, odnosno potpunim suprotnostima zanimanja kojima se bavi. Osnovna, kojom se gospođa Hasić bavi još od 1983. godine, je krojenje i šivenje, dok se poljoprivredom, tačnije uzgojem pasulja i tovom pilića, počela baviti nešto kasnije. Iako su ove dvije djelatnosti potpuno različite, gospođa Tahira kaže da ne zna koju bi mogla izdvojiti i prema kojoj gaji veću ljubav.

  U poslu oko šivenja Tahiri nije potrebna ničija pomoć, jer se ona u tom dijelu najbolje snalazi sama, a u poslu koji je vezan za poljoprivredu, uključen je i njen suprug.

  Od prihoda koje domaćinstvo Hasić ostvari uzgojem i prodajom pasulja i pilića, te šivenjem, mogu sasvim pristojno da žive i da znatan dio sredstava ulože u posao.

  Međutim, sam početak je bio jako težak, skoro nemoguć bez kredita, jer je gospođa Tahira prve šivaće mašine kupila baš uz pomoć kreditnih sredstava. I danas joj krediti pomažu kada su veće investicije u pitanju (kupovina većih količina repromaterijala, obnova mašina, uređenje radnog prostora i sl.).

  Obzirom da je već dugo u krojačkim vodama, gospođa Hasić je ostvarila veliki broj stalnih mušterija, a zbog kvaliteta i pristupačnih cijena usluga, taj broj je se konstantno povećava. Posebno izdvaja šivenje maturskih haljina koje jako lijepo radi, a čija joj izrada pričinjava posebno zadovoljstvo. Sve što proizvedu supružnici Hasić, mogu i da prodaju, jer su poznati kao dobri i pošteni mještani koji uživaju poštovanje svojih sugrađana.

  Upravo u tome se i krije ključ uspjeha porodice Hasić, ljubav prema poslu kojim se bave, ali i dobar odnos sa komšijama, kupcima i okruženjem uopšteno, jer ako je povjerenje ljudi u vas opravdano vašim ponašanjem i kvalitetnom uslugom posla kojim se bavite, uspjeh je zagarantovan.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.