• Priče uspješnih klijenata – Sandra Marić

  Home / Klijenti - MKF / Priče uspješnih klijenata – Sandra Marić

  Priče uspješnih klijenata – Sandra Marić

  15.1.2015

  Marić Sandra iz Čapljine se zajedno sa svojim suprugom već osam godina bavi peradarstvom i proizvodnjom kravljeg mlijeka, a uzgojem vijetnamskih prasića pet godina. Trenutno imaju oko 140 komada vijetnamskih svinja, a za ovih 5 godina su ih mnogo prodali i iskoristili za vlastite potrebe. Suprug gospođe Sandre je vrsni poznavalac peradi, te je učestvovao na brojnim izložbama sa ukrasnom peradi koja je ranije i bila osnovna djelatnost porodice Marić.

  Za uzgoj peradi i vijetnamskih prasića, Sandra i njen suprug su se opredijelili zbog toga što uz neizostavnu brigu o kvalitetnom uzgoju, nije potreban veliki angažman, a dobit od prodaje je značajna. Porodica Marić, pored supružnika, broji i petoro djece. Marići kažu da od posla kojim se bave mogu sasvim solidno da žive, s tim što veliku podršku nalaze u kreditima, bez kojih bi, prema njihovim riječima bilo jako teško da ostvare sve ono što isplaniraju. Tako su uz pomoć kredita sagradili štalu i znatno poboljšali stočni fond.

  Kada je plasman proizvedenog u pitanju, uglavnom je usmjeren ka fizičkim licima koja dolaze kod Marića da bi kupili perad, prasiće i ostalo, a vrlo često gospođa i gospodin Marić i sami nude i prodaju svoje proizvode domaćinstvima u okruženju. Ovo se posebno odnosi na prodaju mlijeka i konzumnih jaja.

  Njihova poruka, svima koji se žele baviti ili se već bave uzgojem životinja, je da su strpljenje i ljubav prema poslu ključni faktori za uspjeh, bez obzira koja je djelatnost u pitanju.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.