• Priče uspješnih klijenata – Predrag Sekulić

  Home / Klijenti - MKF / Priče uspješnih klijenata – Predrag Sekulić

  Priče uspješnih klijenata – Predrag Sekulić

  15.1.2015

  U mjestu Crkvina, u šamačkoj opštini, postoji pravo malo carstvo plastenika koje je stvorio gospodin Predrag Sekulić. Ljubav prema biljkama, koju je još u djetinjstvu naslijedio od svoje bake, usmjerio je u uzgoj raznovrsnog povrća. Danas gospodin Sekulić posjeduje plastenike na površini od oko 1700 m2 što ga svrstava u kategoriju najvećeg proizvođača rasada povrća u njegovoj opštini.

  Bavi se hibridnom i sortnom rasadom paradajza, paprika, patlidžana i krastavaca. Prva iskustva u proizvodnji povrća stekao je u firmi „Hrana Produkt“, gdje je radio dugo godina na sličnim poslovima, a kasnije se opredijelio za samostalnu proizvodnju. Početak nije bio lak, jer je rad započeo u plasteniku od 200 m2, koji je sam napravio od drvene konstrukcije.

  Nakon toga je podigao kredit koji mu je pomogao da napravi još dva plastenika, pa s tim u vezi, gospodin Sekulić tvrdi da mu krediti u značajnoj mjeri pomažu u poboljšanju posla kojim se bavi.

  Velika prednost u uzgoju povrća na području na kome gospodin Predrag živi je plodna zemlja, klima i dostupnost vode za navodnjavanje, jer kako gospodin Predrag kaže, uslovi na ovim prostorima su jednostavno idealni za granu poljoprivrede za koju se on opredijelio.

  Obzirom da je udovac, a dvoje starije djece su na školovanju u inostranstvu, gospodin Predrag živi sa najmlađim sinom, te mu je u poslu potrebna pomoć sezonskih radnika.

  Plasman proizvoda domaćinstva Sekulić je prilično siguran, jer ako imate kvalitetne proizvode i ako održavate kontinuitet tog kvaliteta, prodaja ne predstavlja problem.

  Kao svoj ključ uspjeha u poslu, gospodin Predrag ističe prije svega ljubav prema prirodi i biljkama, zatim radne navike i vjeru u uspjeh. Mišljenja je da se bavi djelatnošću koja sigurno ima budućnost, te poručuje svima koji se bave ili se žele baviti ovim poslom da se naoružaju stpljenjem, energijom i voljom, jer se uspjeh ne može postići preko noći.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.