• Priče uspješnih klijenata – Mina Hukić

  Home / Klijenti - MKD / Priče uspješnih klijenata – Mina Hukić

  Priče uspješnih klijenata – Mina Hukić

  21.9.2018

  U selu Rašinovac kod Bosanskog Petrovca, gospađa Mina Hukić i njen suprug Erdin se već godinama bave poljoprivredom. U pitanju je porodična tradicija koju su supružnici Hukić nastavili na naslijeđenoj oranici. Posao su započeli kupovinom jedne krave, ali vrijednim i poštenim radom, te uz pomoć EKI kredita danas imaju dva plastenika, voćnjak i četiri krave. Osim toga, u procesu su proširivanja poljoprivrednog objekta, jer uskoro planiraju povećati stočni fond.

  Jedini prihodi u domaćinstvu su iz poljoprivrede i po njihovim riječima, od toga jako dobro žive. Imaju ugovor sa mljekarom iz okruženja koja vrši otkup mlijeka, a voće i povrće prodaju u cijelom kantonu i već imaju svoje stalne mušterije. Kao ključ njihovog uspjeha navode trud, rad i upornost. „Nije lako, ali se isplati“, navodi gospođa Mina uz osmijeh i dodaje „Koliko god vi trebate nas kao klijenta, i mi trebamo vas, jer uz vašu pomoć naši ciljevi postaju stvarnost“.

  Gospođa Mina je i član EKI Poslovnog kluba i redovno dobija EKI oglasnik kojim je jako zadovoljna. „Svaki mjesec u Oglasniku pronađem neki koristan savjet ili zanimljiv sadržaj, a putem oglasa sam veoma brzo prodala frezu“, riječi su gospođe Mine Hukić.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.