• Priče uspješnih klijenata – Jozo Kolobarić

  Home / Klijenti - MKD / Priče uspješnih klijenata – Jozo Kolobarić

  Priče uspješnih klijenata – Jozo Kolobarić

  8.2.2021

  Jozo Kolobarić iz sela Kolobarića Dolac – Kočerin, opština Široki Brijeg, bavi se poljoprivredom, tačnije stočarstvom. Poljoprivreda je porodična tradicija koju je gospodin Jozo naslijedio od svojih roditelja i nastavio da se bavi tom djelatnošću. Uglavnom se bavi uzgojem svinja i ovaca. U poslu mu pomažu supruga i dvije kćerke.

  Gospodin Jozo tvrdi da je uz ljubav prema poslu i požrtvovanost, uspjeh zagarantovan. Takođe, ključem uspjeha ističe i kvalitet stoke koju uzgaja, te odgovoran pristup poslu i kupcima, što mu već dugi niz godina osigurava ozbiljne i stalne kupce. Uglavnom su to mesari koji na licu mjesta obavljaju kupovinu.

  Pored toga, gospodin Jozo kaže da u njegovom poslu i razvoju djelatnosti, veliku ulogu ima i EKI, odnosno EKI krediti koji su mu pomogli kada god je to bilo potrebno. Uz pomoć EKI kredita je proširio štale i napravio veliki plastenik u kome sezonski uzgaja razne vrste povrća.

  Supruga Joze Kolobarića je zaposlena i ostvaruje redovna mjesečna primanja, te uz prihode od poljoprivrede porodica Kolobarić može da živi sasvim lijepo.

  Gospodin Jozo je mišljenja da bi većina ljudi trebala da se bavi stočarstvom, jer je u toj djelatnosti sigurnost.

  Član je EKI Poslovnog kluba za koji kaže: Jako sam zadovoljan sadržajem oglasnika i vrlo rado ga preporučujem rodbini i prijateljima”.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.