• Priče uspješnih klijenata – Islam Kuburaš

  Home / Klijenti - MKF / Priče uspješnih klijenata – Islam Kuburaš

  Priče uspješnih klijenata – Islam Kuburaš

  15.1.2020

  Gospodin Islam Kuburaš iz Ključa se bavi proizvodnjom mlijeka, tovom junadi i obradom zemlje. Domaćinstvo Kuburaš je oduvijek imalo kravu čije su mlijeko koristili samo za lične potrebe. S obzirom na to da su imali uslove za proširenje stočnog fonda i pokretanje djelatnosti, odlučili su da se u tom poslu i okušaju. Od jedne krave su vrlo brzo došli do pet grla, a danas imaju cijelu farmu na kojoj su angažovani svi članovi porodice Kuburaš. Prema riječima gospodina Islama, svi poslovi u poljoprivredi, pa tako i ovaj kojim se on bavi, zahtijevaju mnogo rada i odricanja. Međutim, pozitivna strana je ta što od ove djelatnosti normalno živi cijela njegova porodica. Ključem uspjeha u poslu kojim se bavi, gospodin Islam navodi da su to u prvom redu rad i vjera da je ispravno ono što radi. Značajna pomoć u razvoju djelatnosti su bili EKI krediti koje je porodica Kuburaš koristila za proširenje objekta, kupovinu mašina i novih grla. Ozbiljan pristup poslu i kvalitetni proizvodi omogućili su mu siguran plasman proizvedenog mlijeka i mesa.

  Savjet gospodina Islama za sve one koji se žele baviti istom ili srodnom djelatnošću, je da se ozbiljno posvete poslu, da imaju dovoljan broj grla, ako je uzgoj stoke u pitanju i da kontinuirano ulažu u posao koji su odabrali.

  “EKI nudi jednu jako lijepu i korisnu uslugu svojim klijentima koja je od velike pomoći kada je plasman u pitanju. Riječ je o EKI Poslovnom klubu i besplatnom oglašavanju. Pored oglasa, Oglasnik ima lijep sadržaj, korisne savjete za nas poljoprivrednike, a sve je to sezonski propraćeno. Ovu uslugu bi obavezno trebali koristiti oni koji imaju poteškoće sa plasmanom.”– poručuje gospodin Islam Kuburaš.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.