• Priče uspješnih klijenata – Draško Navalić

  Home / Klijenti - MKD / Priče uspješnih klijenata – Draško Navalić

  Priče uspješnih klijenata – Draško Navalić

  15.1.2015

  Gospodin Draško Navalić iz Banja Luke se bavi povrtlarstvom već četrnaestu godinu. Povrtlarstvo nije tradicija porodice Navalić, jer je on prvi koji se počeo time baviti na jednom dunumu zemlje, koliko je tada imao. Veliku podršku u pokretanju ovog posla mu je pružila rodica iz inostranstva koja mu je poslala prvo kvalitetno sjeme za karfiol, brokulu, kelj, crveni kupus i ostale kulture koje uzgaja. I ne znajući u tom momentu da kvalitet zemlje, klima i geografski položaj pogoduju uzgoju ovih kultura, gospodin Navalić je posijao sjeme koje je dobio i tako je započeo njegov razvojni put.

  Danas gospodin Draško obrađuje preko 50 dunuma vlastite zemlje, a u poslu mu pomaže porodica i sezonski radnici kada je potrebno.

  Od početka poslovanja pa do danas, gospodin Navalić je značajno proširio kapacitete posla u čemu su mu velikim dijelom pomogli krediti, jer je, kako kaže, uz pomoć kredita kupio mehanizaciju, zemlju, napravio sušnice i objekte za obradu povrća.

  Kada je plasman proizvoda u pitanju, nema nikakvih poteškoća, jer sve što proizvede, uspije da proda fizičkim licima i firmama po preporuci. Kvalitet koji stvara je nešto što mu posao održava, a dokazuje to mnogobrojnim nagradama i priznanjima koje je do sada dobio.

  Draško Navalić tvrdi da se od povrtlarstva može solidno živjeti, ali da je potrebno mnogo truda i ljubavi prema poslu. Važno je da se poštuju pravila proizvodnje, jer kaže da je dovoljan samo jedan pogrešan korak i da prinosi propadnu. Ta disciplina, požrtvovanost i ljubav prema poslu su ključ uspjeha gospodina Navalića.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.