• Priče uspješnih klijenata – Alija Čukurija

  Home / Klijenti - MKD / Priče uspješnih klijenata – Alija Čukurija

  Priče uspješnih klijenata – Alija Čukurija

  20.12.2018

  Alija Čukurija, iz Bugojna, je nakon završenog vulkanizerskog zanata počeo raditi kod bugojanskog vulkanizera, gdje je i stekao praksu, znanje i iskustvo. Devedesetih godina se zaposlio u rudniku uglja “Gračanica”, a ’96. godine je kao dodatnu djelatnost otvorio svoju vulkanizersku radnju u Bugojnu. Dugogodišnje iskustvo mu je pomoglo da njegov rad bude cijenjen od strane mušterija što je i najznačajnije za dugoročni uspjeh u poslu. Gospodin Alija je svoje znanje prenio na sina koji od rada u očevoj vulkanizerskoj radnji izdržava vlastitu porodicu.

  Za unapređenje i proširenje posla, gospodinu Čukuriji su u značajnoj mjeri pomogli EKI krediti od kojih je kupio dizalice, profi mašine za balansiranje guma i sl. Gospodin Alija ističe da jedini na području opštine Bugojno može vršiti balansiranje guma od motora.

  Vulkanizerska radnja Alije Čukurije pruža usluge montaže guma, zamjene ulja na motoru i kočnicama, te zaštitu vozila od korozije.

  Ključem svog uspjeha smatra rad, marljivost i upornost, te poručuje svima koji se žele baviti istim ili sličnim poslom, da bez toga nema uspjeha.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.