• Predstavljena Poduzetnička akademija za osobe sa poslovnom idejom sa područja Kantona Sarajevo

  13.2.2020

  Predstavljena Poduzetnička akademija za osobe sa poslovnom idejom sa područja Kantona Sarajevo

  Kako bi poticali poduzetništvo, osnivanje novih biznisa i njihov konstantan rast i razvoj u Kantonu Sarajevo, Mikrokreditna fondacija EKI i Akademija za poduzetništvo Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu (EFSE) u periodu od marta do juna 2020. godine organizuju Poduzetničku akademiju namijenjenu osobama sa područja grada Sarajeva, koje imaju poslovnu ideju ili su na samom početku svog poslovanja. Akademiju implementira Fondacija 787, a učešće za odabrane kandidate je besplatno.

  Kako je istaknuto na press konferenciji održanoj u srijedu, 12. februara u prostorijama hotela Marriott Residence Inn u Sarajevu, Akademija će omogućiti učesnicima da steknu relevantna poslovna znanja i vještine, da uspostave bogatu i raznoliku mrežu profesionalnih kontakata, te će dobiti stručnu podršku u procesu razvoja poslovne ideje u uspješan biznis.

  Sadina Bina, savjetnik direktora Mikrokreditne fondacije EKI Sarajevo je komentarisala: „Veliko nam je zadovoljstvo u saradnji sa EFSE Fondom pokrenuti Poduzetničku akademiju, koja će zasigurno omogućiti učesnicima da steknu važna poslovna znanja i vještine, te na taj način razviju svoje ideje u uspješne biznise. Ovaj vid edukacijske podrške predstavlja veliki doprinos u proširenju nefinansijskih usluga koje MKF EKI želi pružati zajednici i našim klijentima u budućnosti.“

  Markus Aschendorf, predsjedavajući Razvojnog fonda EFSE koji vodi Poduzetničku akademiju ističe: „Čast nam je udružiti se sa MKF EKI u ovoj inicijativi, budući da EKI više od 15 godina pomaže EFSE-u u proširenju finansijske inkluzije i nefinancijskih usluga za lokalne poduzetnike.“

  Učesnici Poduzetničke akademije će stoga, sa početkom od marta mjeseca, pohađati 6 dvodnevnih treninga putem kojih će dobiti odgovore na pitanja poput:

  • Kako poslovnu ideju ili hobi pretvoriti u uspješan biznis?
  • Kako razviti održivi poslovni model za svoju ideju?
  • Kako registrovati biznis i sprovesti proces fiskalizacije?
  • Koje su to računovodstveno-adminstrativne obaveze registrovanog biznisa?
  • Kako upravljati finansijama i bez prethodnog znanja?
  • Kako odrediti cijenu za usluge/proizvode i kako iste efikasno prodavati?
  • Kako efikasno koristiti različite kanale promocije u poslovne svrhe?
  • Kako uspješno komunicirati, pregovarati i umrežavati se sa poslovnim akterima? itd.

   

  Osim učešća u radionicama, učesnicima će biti dodijeljeni mentori, imat će stručnu podršku prilikom ispunjavanja samostalnih poslovnih zadataka, te će putem „pitch“ takmičenja dobiti priliku za finansiranje svoje ideje iz nagradnog fonda.  Kroz EKI-EFSE nagradni fond, osigurana su sredstva u iznosu od 10.000 KM za najuspješnije učesnike programa.

  Kako organizatori poručuju, ukoliko želite postati dijelom EKI Poduzetničke akademije u saradnji sa EFSE Fondom, potrebno je da dostavite prijavu u elektronskoj formi na email adresu Fondacije 787 info@fondacija787.ba sa naznakom „Poduzetnička akademija“ najkasnije do 21.02.2020. godine do kraja dana.

  Prijava treba obavezno sadržavati:

  – Curriculum Vitae (CV)

  – Kratko obrazloženje poslovne ideje (do 300 riječi)

  – Kratko obrazloženje motiva za pokretanje biznisa (do 300 riječi)

   

  Prisustvo na svim treninzima u sklopu Poduzetničke akademije (13-14. mart, 27-28. mart, 10-11. april, 24-25. april, 8-9. maj), kao i na završnom događaju (12. juni) je obavezno.

  Prijavom za “EKI Poduzetničku akademiju u saradnji sa EFSE Fondom“ kandidati/kandidatkinje su saglasani da se njihovi lični podaci sadržani u prijavi kao i lični podaci sadržani u eventualno naknadno dostavljenoj dokumentaciji koriste u svrhu procesa selekcije od strane partnera Akademije EKI-ja i EFSE i Fondacije 787.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.