• Podrška mladim sarajevskim poduzetnicima u doba pandemije: EKI Poduzetnička akademija u saradnji sa EFSE Fondom

  9.3.2021

  Podrška mladim sarajevskim poduzetnicima u doba pandemije:

  EKI Poduzetnička akademija u saradnji sa EFSE Fondom

  U prethodna četiri mjeseca, tačnije od novembra 2020. do februara 2021. godine u Sarajevu se implementirala EKI Poduzetnička akademija u saradnji sa EFSE Fondom. Zbog COVID-19 pandemije i novih uvjeta za rad, Akademija se za 15 odabranih učesnika/ca održavala kombiniranjem virtuelnih radionica i susreta uživo, a iza cijelog prilagođenog procesa i pažljivo osmišljenih radionica stajala je Fondacija 787.

  Petnaest osoba sa poslovnom idejom sa područja Kantona Sarajevo koje imaju poslovnu ideju ili su na samom početku svog poslovanja, prošlo je kroz intenzivnu obuku u sklopu koje su dobile odgovore na pitanja poput:

  • Kako poslovnu ideju ili hobi pretvoriti u uspješan biznis?
  • Kako razviti održivi poslovni model za svoju ideju?
  • Kako registrovati biznis i sprovesti proces fiskalizacije?
  • Koje su to računovodstveno-adminstrativne obaveze registrovanog biznisa?
  • Kako upravljati finansijama i bez prethodnog znanja?
  • Kako odrediti cijenu za usluge/proizvode i kako iste efikasno prodavati?
  • Kako efikasno koristiti različite kanale promocije u poslovne svrhe?
  • Kako uspješno komunicirati, pregovarati i umrežavati se sa poslovnim akterima?

  Pored intenzivne stručne podrške kroz niz dvodnevnih radionica, učesnici/e su prošli/e i kroz proces istraživanja tržišta za svoj biznis, dobili su podršku tokom razvoja relevantnih poslovnih segmenata i strategija, te je svakom/j od njih je dodijeljen i mentor/ica koji/a je s njima radio/la na unapređenju određenog elementa poslovanja.

  Da bi se ova uspješna priča podrške poduzetnicima u BiH zaokružila na najbolji način, kao završni događaj Poduzetničke akademije održat će se i veliko pitch takmičenje, u sklopu kojeg će tri najbolje biznis ideje ili biznisa imati priliku osvojiti finansiranje iz fonda vrijednog 10.000 KM, koji su osigurali organizatori Mikrokreditna fondacija EKI i Akademija za poduzetništvo Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu (EFSE).

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.