• OŠ „Sniježnica“, Teočak

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / OŠ „Sniježnica“, Teočak

  OŠ „Sniježnica“, Teočak

  29.4.2019

  Područna osnovna škola “Sniježnica” je petorazredna škola koja djeluje u sklopu JU OŠ “Teočak” u Teočaku. Nastava se izvodi u jednoj smjeni, jer ove godine nastavu pohađaju četiri razreda, od kojih prvi i drugi razred čine jedno kombinovano odjeljenje, dok su treći i četvrti razred raspoređeni u dva odjeljenja. Petog razreda tekuće školske godine nema.

  Što se tiče nastavnog kadra, nastavu izvode tri nastavnika razredne nastave. Iako je škola proširena i renovirana 2008. godine, i dalje su prisutni stanoviti problemi sa kanalizacijom, prokišnjavanjam, rasvjetom i slično. Takođe je prisutan i nedostatak nastavnih pomagala i pedagoškog materijala, kao npr. kopir aparata koji bi bio od velikog značaja za štampu potrebnih radnih listova, između ostalog.

  Nabavka novog kopir uređaja za potrebe škole uveliko bi pomogla normalnom odvijanju nastave. S toga je osoblje EKI Živinice odlučilo da dio ovogodišnjih sredstava namijenjenih realizaciji projekta „Socijalno odgovorne aktivnosti“ usmjeri u kupovinu navedenog kopir aparata. Pomoću kopir aparata, nastavno osoblje će moći da obezbijedi svakom učeniku radni list, potreban za savladavanje nastavnog rada i programa, što u značajnoj mjeri olakšava rad nastavnicima, a lakše usvajanje znanja đacima.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.