• OŠ „Risto Proroković” Nevesinje

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / OŠ „Risto Proroković” Nevesinje

  OŠ „Risto Proroković” Nevesinje

  25.6.2019

  Osnovna škola u Nevesinju je jedna od najvećih škola u Republici Srpskoj. Počela je sa radom davne 1886. godine, u privatnoj kući njenog prvog učitelja Rista Prorokovića. Njegovo ime škola danas ponosno nosi.

  Prava, velika školska zgrada napravljena je 1962. godine. Nastavni proces za 1054 učenika odvija se u 12 objekata, od čega je 10 područnih odjeljenja. Dječaci i djevojčice od I do III razreda, smješteni su u montažnom objektu koji je napravljen 1994. godine donacijom UNESCO-a. Iako najmlađi po izgradnji, taj objekat je najviše ruiniran. Najmlađi učenici ove škole, njih 280, nastavu pohađa u neuslovnim prostorijama. Svi napori direktorice da obezbjedi sredstva i donacije za školu nisu urodila velikim plodom. EKI je prepoznao njihov problem još 2014. godine kada je donirao stolove i stolice za opremanje učionica. Istoj školi je ponovo potrebna pomoć, a EKI se rado odazvao pozivu na donaciju.

  Stara, drvena, glomazna vrata koja vas dočekaju na ulasku u školski objekat djeluju dotrajalo i ne baš bezbjedno. EKI je donacijom novih ulaznih vrata obezbijedio sigurniji ulaz u objekat ali i bezbjedniji i topliji boravak mališana u školi.

  Direktorica škole, sav nastavni kadar i pomoćno osoblje škole, srdačno su dočekali osoblje EKI Trebinje/Nevesinje i izrazili veliku zahvalnost zbog donacije. A tek zadovoljni, široki osmjesi đaka, najiskreniji su vjetar u leđa i pokazatelj da naša misija, briga o zajednici i trud koji godinama ulažemo da bismo doprinjeli boljem i ugodnijem životu i radu, ima pravi smisao.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.