• OŠ Novi grad, Tuzla

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / OŠ Novi grad, Tuzla

  OŠ Novi grad, Tuzla

  12.8.2019

  JU Osnovna škola „Novi Grad“ se nalazi u gradu Tuzla, a osnovana je davne 1960. godine. Radi se o devetogodišnjoj školi koju trenutno pohađa oko 680 učenika. Obuhvata tri mjesne zajednice, MZ Novi grad 1, MZ Brčanska Malta i MZ Ši Selo. Znajući za EKI-jev projekat Socijalno odgovorne aktivnosti, osoblje škole se obratilo EKI Tuzla sa molbom za donaciju sportskih rekvizita i opreme, kako bi poboljšali izvođenje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Naime, škola ne posjeduje nijednu odbojkašku i nogometnu loptu, takmičarsku opremu za odbojku, a odbojkaška mreža je u veoma lošem stanju.
  Vrijedni učenici škole su prošle školske godine ostvarili zavidne rezultate na gradskim i kantonalnim takmičenjima, uz vrlo skromna materijalna sredstva. EKI-jeva donacija ih je tim više iskreno obradovala i motivisala.
  EKI-ju je upućena velika zahvalnost na uručenoj donaciji, podršci i velikodušnosti, jer će donirana opremao doprinijeti poboljšanju uslova za za rad i pravilan razvoj đaka ove osnovne škole.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.