• Donacija OŠ „Dositej Obradović“

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / Donacija OŠ „Dositej Obradović“

  Donacija OŠ „Dositej Obradović“

  15.6.2015

  Osnovna škola “Dositej Obradović” iz Razboja Ljevčanskog, opština Srbac, obuhvata dvije devetorazredne (Razboj Ljevčanski-centralna i Kukulje) i četiri petorazredne škole (Prijebljezi, Lilić, Bajinci i Razboj Ljevčanski), koje pohađa ukupno 384 učenika. Sve navedene školske ustanove se nalaze u seoskom području i pored navedenih sela, ove škole pokrivaju i par susjednih sela. Budžet škole je više nego skroman, pa nastvnici i djeca nemaju osnovna sredstva za rad i obrazovanje. Škola u Razboju Ljevčanskom je nedavno imala i velike štete u majskim poplava. Poplavljeni su prizemlje škole, sportska dvorana i vanjski tereni za obavljanje nastave fizičkog vaspitanja.

  Iz razgovora sa zaposlenima u školi, službenici MKF EKI, Banja Luka saznali su da je dio štete od poplava već saniran, što je izazvalo značajne troškove, te da bi im dobro došla pomoć za nabavku potrebne opreme i materijala za izvođenje nastave (dnevnici, kreda, spužve, papir, geometrijski pribor i sl.). Prema riječima zaposlenih, škola ne može izdvojiti sredstva koja su potrebna za početak školske godine.

  EKI je kao i mnogo puta do sada, u sklopu svojih socijalno odgovornih aktivnosti, donirao ovoj školi nepohodna sredstva kako bi mogli na vrijeme početi sa školskom godinom. Donacija je podrazumijevala nabavku školskih dnevnika, kreda, spužvi, papira, trokutova i slično. Uvjereni smo da će naša donacija pomoći ovoj školi u lakšem obavljanju dnevnih školskih zadataka u sklopu nastavnog programa.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.