• MKF EKI nastavlja biti ruka podrške bh. poduzetnicima – Započeta realizacija „EKI Poduzetničke akademije u saradnji sa EFSE Fondom“ za mlade i žene sa područja grada Tuzle

  24.6.2021

  MKF EKI nastavlja biti ruka podrške bh. poduzetnicima

  Započeta realizacija „EKI Poduzetničke akademije u saradnji sa EFSE Fondom“ za mlade i žene sa područja grada Tuzle

  Veliko nam je zadovoljstvo podijeliti s vama vijesti da program podrške pod nazivom „EKI Poduzetnička akademija u saradnji sa EFSE Fondom“ nastavlja sa svojom implementacijom!

  Nakon uspješno realizirane prve Poduzetničke akademije za poduzetnike iz Sarajeva, Mikrokreditna fondacija EKI i Akademija za poduzetništvo Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu (EFSE) u saradnji sa nevladinom i neprofitnom organizacijom Fondacijom 787 u periodu od juna do novembra 2021. godine organizuje drugu po redu Poduzetničku akademiju namijenjenu mladima i ženama koji imaju poslovnu ideju ili su na samom početku svog poslovanja.

  Poduzetnička akademija će omogućiti učesnicima da steknu relevantna poslovna znanja i vještine, da uspostave bogatu i raznoliku mrežu profesionalnih kontakata, te će dobiti stručnu podršku u procesu razvoja poslovne ideje u uspješan biznis.

  Sedamnaest učesnika Poduzetničke akademije će stoga, u periodu od mjeseca juna do mjeseca novembra tekuće godine, s pauzom tokom ljetnog perioda, pohađati kombinovane (online i uživo) treninge, a osim učešća u radionicama, bit će im dodijeljeni mentori, imaće stručnu podršku prilikom ispunjavanja samostalnih poslovnih zadataka, te će putem pitch takmičenja dobiti priliku za finansiranje svoje ideje/biznisa iz EKI-EFSE nagradnog fonda vrijednog 10.000 KM.

  Zvanično otvaranje programa, kao i prvi edukativni trening održani su 11. i 12. juna 2021. godine u Tuzli.

  Tokom prvog zvaničnog susreta, upriličeno je upoznavanje učesnika, predstavljen je plan aktivnosti cjelokupnog programa, a uz dvodnevnu podršku eksperata, učesnici su imali priliku raditi na razvoju svog poslovnog modela koristeći metodu poslovnog platna, ali i osvrnuti se na trenutnu fazu razvoja njihovog biznisa/biznis ideje te napraviti plan o narednim poslovnim koracima.

  Radujemo se narednim susretima i intenzivnoj saradnji s ovim ambicioznim osobama!

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.