• Košarkaški klub Sokolac

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / Košarkaški klub Sokolac

  Košarkaški klub Sokolac

  25.7.2019

  Košarkaški klub Sokolac okuplja i radi sa djecom od 8 do 18 godina, a ima i prvi tim koji se takmiči u Regionalnoj ligi BIH. Klub je osnovan 2014. godine kao nasljednik KK Glasinac, koji je na području opštine egzistirao od sedamdesetih godina prošlog vijeka. Danas klub broji 50 članova i 2 trenera. Najvećim dijelom se finansira iz budžeta opštine čija su sredstva minimalna. Za treninge i utakmice koriste sportska dvorana u Sokocu, a opremu nabavljaju sporadično, najvećim dijelom iz sredstava koja roditelji odvajaju za djecu. Poslednji put su imali nabavku opreme 2015. godine, a kako djeca rastu ta oprema je velikim dijelom neupotrebljiva. Sve ovo dovodi do otežanih uslova rada i demoralisanja djece u bavljenju sportom.

  Predstavnici kluba su se obratili EKI Foča/Sokolac sa molbom za finansijsku pomoć, tačnije, nabavku opreme za dječake.

  EKI se, kao i uvijek, rado odazvao pozivu, te KK Sokolac donirao dresove i dukseve za pionire i predpionire. Na ovaj način je mladim takmičarima omogućeno da na utakmicama imaju adekvatnu i jednoobraznu opremu, čime će, uz dobre rezultate, svoj klub dostojanstveno predstavljati.

  U današnje vrijeme kad su djeca izložena lošim navikama, cjelodnevnom korištenju kompjutera i telefona, kao osnovnom vidu zabave, popularizacija sporta je od izuzetnog značaja, kako bi izrastali u zdrave i uspješne ljude.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.