• JU OŠ „Tušanj“, Tuzla

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / JU OŠ „Tušanj“, Tuzla

  JU OŠ „Tušanj“, Tuzla

  19.11.2019

  JU Osnovna škola Tušanj se nalazi u gradu Tuzla, gdje je osnovana još davne 1956. godine. Radi se o devetogodišnjoj školi koju trenutno pohađa 780 učenika. Škola obuhvata tri mjesne zajednice, MZ Tušanj, MZ Batva i MZ Slatina i svake godine upisuje preko 100 novih učenika.

  Osoblje škole se obratilo EKI Tuzla sa molbom za donaciju projektora koji bi se koristio u obrazovne svrhe i realizaciju aktivnosti planiranih godišnjim planom i programom rada škole. Vrijedni učenici škole su prošle školske godine ostvarili zavidne rezultate na gradskim i kantonalnim takmičenjima, uz vrlo skromna materijalna sredstva, te bi ih naša donacija iskreno obradovala i dodatno motivisala.

  Zaposlenici EKI Tuzla su se rado odazvali ovom pozivu za donaciju, te kroz projekat Socijalno odgovorne aktivnosti odmah pristupili realizaciji.

  Đaci i nastavni kadar OŠ Tušanj uputili su veliku zahvalnost EKI-ju na uručenoj donaciji, podršci i velikodušnosti, jer će nabavljena oprema doprinijeti poboljšanju uslova za za rad, a nadamo se da će učenici sada još lakše postizati dobre rezultate, kako na takmičenjima, tako i tokom redovne nastave.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.