• JU OŠ “Obudovac”

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / JU OŠ “Obudovac”

  JU OŠ “Obudovac”

  2.7.2020

  JU OŠ “Obudovac” iz Obudovca, osnovana je 1832. godine, ali su u to vrijeme časovi održavani u privatnim kućama, sve do 1853. godine kada je izgrađena prva školska zgrada. Svoj današnji naziv JU OŠ “Obudovac” iz Obudovca dobija 1997. godine. Dan škole obilježava se 12. maja, a školska slava je Sveti Sava 27. januara. U sastavu škole u Obudovcu rade dva područna odjeljenja, PO Obudovac 2 i PO Batkuša.

  Iako je periodično restauriran dio školskog namještaja, potrebno je još ulaganja da bi se obnovio kompletan namještaj, za koji škola nema sredstava u budžetu. Znajući za EKI-jeve donacije ustanovama koje se bave radom sa djecom, obratili su se EKI osoblju sa molbom za donaciju dijela namještaja. EKI je naravno pozitivno odgovorio na molbu i izvršio donaciju 10 setova školskih klupa OŠ „Obudovac“. Ova donacija će omogućiti prijatniji ambijent tokom nastave učenicima koji sada pohađaju ovu osnovnu školu, ali i novim generacijama, duži niz godina.

  Važno je napomenuti da učenici škole u Obudovcu, iz godine u godinu, bilježe značajna postignuća na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenja u raznim oblastima.

  EKI im želi da i ubuduće nižu uspjehe.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.