• JU OŠ „Josif Pančić“ Kozica

  Home / Društvena odgovornost - MKF / JU OŠ „Josif Pančić“ Kozica

  JU OŠ „Josif Pančić“ Kozica

  28.6.2018

  Službenici EKI Prijedor su, prepoznavši potrebu JU Osnovne škole „ Josif Pančić“ u Kozici, opština Oštra Luka, za određenom opremom za rad, izvršili donaciju savremenih „piši-briši“ tabli, mikroskopa, geometrijskog pribora i sličnih učila.

  Osnovna škola ” Josif Pančić” se nalazi u izuzetno udaljenom ruralnom predjelu koje nema fiksnu telefoniju ni pristup internetu kao i jako loš signal mobilne telefonije. Udaljena je od Prijedora oko 40 km, a od matične opštine Oštra Luka 25 km. Do škole se dolazi jednim dijelom makadamskim lošim putem i škola je dobila poseban status u okviru ministarstva prosvjete Republike Srpske baš zbog svog geografskog položaja. Školu pohađa oko 50 učenika od kojih pojedini pješače i po 8 kilometara do škole u jednom pravcu. U samu zgradu škole, kao i u nastavna sredstva je bilo jako malo ulaganja te se škola nalazi u jako lošem stanju.

  Zaposlenici i učenici navedene škole su izrazili izuzetnu zahvalnost na vrijednom poklonu koji im kako kažu, pored materijalnog ima i dublji značaj jer im daje osjećaj da iako jako udaljeni, nisu zaboravljeni od svih.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.