• JU OŠ „Džakule“ – PŠ Prijeko Brdo

  Home / Društvena odgovornost - MKF / JU OŠ „Džakule“ – PŠ Prijeko Brdo

  JU OŠ „Džakule“ – PŠ Prijeko Brdo

  25.6.2018

  JU Osnovna škola „Džakule“,  područna škola Prijeko Brdo se nalazi u ruralnom području Prijeko Brdo, opština Gračanica. Škola je  osnovana davne 1976. godine. Radi se o četverogodišnjoj školi koju trenutno pohađa 23 učenika.

  Škola je prilično skromna kada je materijalno-tehnička opremljenost u pitanju, nije opremljena modernim učilima, a poznati su nam benefiti učenja kroz slike i primjere. Da bi realizovali ovakav vid učenja i učenicima što više približili nastavni plan i program bio im je potreban projektor. EKI kao društveno odgovorna organizacija prepoznala je značaj i potrebu za unapređenjem i ulaganjem u dječije učenje, te je nastala ideja da se kroz donaciju u vidu nabavke projektora od strane EKI-ja, učenje i obrazovanje dovedu na jedan viši nivo koji će njihovim učenicima obezbijediti kvalitetniji nastavni plan i program.

  Osoblje škole je izrazilo veliku zahvalnost EKI-ju na uručenoj donaciji, podršci i velikodušnosti jer će nabavljeni projektor  doprinijeti poboljšanju uslova za rad i učenje djece koja će kroz slike i primjere lakše usvajati znanje.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.