• EKI zaposlenik, Haris Hamidović promovisan u najviši nivo članstva u IEEE

  Home / Novosti / EKI zaposlenik, Haris Hamidović promovisan u najviši nivo članstva u IEEE

  EKI zaposlenik, Haris Hamidović promovisan u najviši nivo članstva u IEEE

  4.6.2018

  EKI zaposlenik, Haris Hamidović promovisan u najviši nivo članstva u IEEE

  Mikrokreditna fondacija/društvo EKI sa ponosom dijeli vijest Tuzlanskog web portala „Tuzlarije“ u kome je objavljen članak o velikom uspjehu našeg zaposlenika Harisa Hamidovića u oblasti elektrotehnike i računarstva. Naime, Haris Hamidović, zaposlen već 11 godina u EKI-ju na poziciji Voditelj sigurnosti informacionog sistema CISO, je doktor informatičkih nauka i diplomirani inženjer elektrotehnike, a od 2009. godine je i stalni sudski vještak informacijsko-komunikacijske struke imenovan od strane Federalnog ministarstva pravde.

   

   

  U nastavku prenosimo cijeli tekst o uspjehu našeg EKI-jevca:

  28.05.2018. u 17:13 Broj citanja: 5373
  Svjetski Institut inženjera elektrotehnike i elektronike:
  Haris Hamidović promovisan u najviši novo članstva u IEEE


  James A. Jefferies, predsjednik i izvršni direktor međunarodnog Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE- Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc.) uputio je zvanični dopis bh. stručnjaku dr. sc. Harisu Hamidoviću kojim mu čestita na promoviranju u Senior člana ovog najvećeg svjetskog strukovnog udruženja iz oblasti elektrotehnike i računarstva.
  Prethodno je na sastanku “Admission and Advancement (A&A) Senior Member Review Panel”, koji je održan 21. aprila 2018. u Guadalajara, Mexico, u organizaciji Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike, izvršena evaluacija nominacija te izbor novih IEEE Senior članova – članova s najmanje desetogodišnjim iskustvom i značajnim rezultatima u struci, te podržanih preporukama drugih članova najvišeg nivoa članstva u IEEE.
  U ukupnom članstvu na svjetskom nivou samo oko 10 % članova ima Senior stepen članstva, dok je u IEEE sekciji za Bosnu i Hercegovinu taj broj još i manji – samo 4 % članova ima status IEEE Senior člana.
  Šta je IEEE?
  Neprofitno stručno udruženje Institut inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE- Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc.) najveće je svjetsko stručno udruženje s oko 423 000 članova u 160 država. Utemeljeno je 1884. na idejama nekolicine naučnika sa ciljem praćenja razvoja elektrotehnike.
  Posredstvom svojih članova, IEEE je vodeći autoritet na širokom tehničkom području od računarstva, biomedicinske tehnike i telekomunikacija, preko električne energije, potrošačke elektronike i mnogih drugih područja.
  IEEE nastoji poticati, organizirati i pomagati tehničke aktivnosti širom svijeta. Glavni mu je cilj unaprijediti teorijska i praktična znanja u području elektrotehnike i računarstva. IEEE je pokrovitelj stručnih i naučnih skupova i aktivnosti u mnogim zemljama širom svijeta usmjerenih k napretku elektrotehnike i računarstva.Ko je Haris Hamidović?
  Doc. dr. Haris Hamidović. Doktor i magistar informatičkih nauka i diplomirani inženjer elektrotehnike. Od 2009. godine stalni je sudski vještak informacijsko-komunikacijske struke imenovan od strane Federalnog ministarstva pravde. Od septembra 2007. godine zaposlen je na mjestu Voditelja sigurnosti informacionog sistema u Mikrokreditnoj fondaciji / društvu EKI Sarajevo. Prije sadašnjeg zaposlenja radio je kao IT specijalista u SFOR-u – NATO-om predvođenoj vojnoj misiji u BiH. 2015. godine ISACA – međunarodno udruženje stručnjaka za reviziju i kontrolu informacijskih sistema, sa sjedištem u Rolling Meadows SAD, imenovalo ga je ISACA akademskim zagovornikom u BiH.
  Autor je 5 knjiga i preko 80 naučno-stručnih radova. Posjeduje višegodišnje predavačko iskustvo iz oblasti informacijskih tehnologija sa akreditiranih i licenciranih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini. Ovlašteni je interni revizor, specijalista za informacione sisteme, a od 2010. godine upisan je u Međunarodni registar certificiranih auditora (IRCA London UK) za oblast sistema upravljanja informacijskom sigurnošću. Član je međunarodnih strukovnih udruženja IEEE – Senior nivo, ISACA – Gold nivo i IIA.Više informacija

  (tuzlarije.net) 

   

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.