• EKI je bio srebreni donator Filantropske večeri u Tuzli

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / EKI je bio srebreni donator Filantropske večeri u Tuzli

  EKI je bio srebreni donator Filantropske večeri u Tuzli

  21.6.2022
  EKI je bio srebreni donator Filantropske večeri u Tuzli

  EKI je bio srebreni donator Filantropske večeri u Tuzli

  Fondacija tuzlanske zajednice organizovala je 27.05.2022. godine u Tuzli poseban kulturni događaj pod nazivom „Filantropsko veče sa Mayom Sar & Nerminom Puškarom – Darujem zajednici koju volim“. U samo jednoj večeri ovaj događaj okupio je oko 200 humanista vođenih željom da učine lijepe i dobre stvari za lokalnu zajednicu. U listu donatora upisao se i EKI, i to kao srebreni donator večeri.

  Organizacija Filantropske večeri pružila je idealnu priliku da se kroz izložbu predstave mnogi filantropi koji su obilježili prošlost, a tokom večeri su predstavljeni i humanisti koji i danas daju svoj doprinos razvoju lokalnih zajednica. Istaknut je i značaj ovih doprinosa, jer ne samo da su njihovi rezultati vidljivi već sada nego će u njima uživati i naše buduće generacije. Kampanja prikupljanja sredstava od donacija gostiju večeri bila je veoma uspješna i skupljeno je 30.000 KM koje će biti usmjerene u razne filantropske inicijative.

  Društvena odgovornost i EKI

  Već dugi niz godina, EKI usmjerava veliku pažnju na prepoznavanje potreba stanovništva i lokalnih zajednica. Svake godine, kroz projekat „Socijalno odgovorne aktivnosti“  značajan dio budžeta izdvaja se za realizaciju raznih donacija. Prioritet pri doniranju imaju djeca iz socijalno ugroženih zajednica ili socijalno ugroženi pojedinci. Nerijetko se pažnja usmjeri i na razne druge projekte koji su korisni stanovništvu, kao što je učešće i na ovoj večeri.

   

  Fotografije sa ove večeri možete pogledati na Facebook stranici: https://bit.ly/3tHWYoS, a detaljnjiji izvještaj pročitati na stranici: https://www.fondacijatz.org/page/41/23901.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>