• EKI donacija Udruženju „Rastimo zajedno“, Gacko

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / EKI donacija Udruženju „Rastimo zajedno“, Gacko

  EKI donacija Udruženju „Rastimo zajedno“, Gacko

  20.3.2023
  EKI donacija Udruženju Rastimo zajedno u Gacku

  EKI donacija Udruženju „Rastimo zajedno“, Gacko

  Udruženje roditelja i prijatelja djece sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“ postoji već više od dvadeset godina i djeluje na teritoriji opštine Gacko. Sve to vrijeme članovi udruženja predano rade na stvaranju i unapređenju uslova, te realizaciji različitih vrsta pomoći djeci i omladini sa smetnjama u razvoju.

  Iako je Udruženje osnovano 2002. godine, tek u toku 2008. godine je opština Gacko donijela odluku o organizaciji Centra za djecu sa posebnim potrebama, u okviru koga oni danas funkcionišu. Osnovna djelatnost Centra je prevencija, praćenje i otkrivanje djece sa smetnjama u razvoju. Osim toga bave se i dijagnostikom, savjetovanjem, individualnim i grupnim radom sa korisnicima centra, ishranom korisnika, dnevnim zbrinjavanjem, vaspitno-edukativnim radom i socijalnom integracijom korisnika. Na osnovu vremena koje ovdje provedu i zalaganja da bi se sve aktivnosti redovno sprovodile, malo je reći da je ovaj prostor i korisnicima i članovima Udruženja druga kuća.

  Željeli smo da postanemo dio ove neprestane borbe i da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognemo i olakšamo rad i boravak svima koji ovaj prostor koriste. Ovo smo, nadamo se, postigli još jednom EKI donacijom, koja je obuhvatala nabavku namještaja koji im je bio potreban. Kupljena su četiri ormara, komoda i trosjed, koji su odmah nakon isporuke stavljeni u upotrebu.

  Nadamo se da će ova donacija biti korisna članovima i korisnicima Udruženja, te da će im boravak biti udobniji i prijatniji, jer mnogo je njih koji ovaj prostor opravdano smatraju svojim drugim domom.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>