• EKI donacija u Udruženju „Djeca sunca“, Šamac

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / EKI donacija u Udruženju „Djeca sunca“, Šamac

  EKI donacija u Udruženju „Djeca sunca“, Šamac

  7.7.2023
  EKI donacija u Udruženju Djeca sunca u Šamcu (1)

  EKI donacija u Udruženju „Djeca sunca“, Šamac

  Udruženje „Djeca sunca“ iz Šamca uspješno radi već preko dvije decenije. Sve te godine oni daju sve od sebe da ostvare svoju snažnu i nimalo jednostavnu misiju – da pruže djeci sa poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama podršku koja im je potrebna. Trenutno se na ovu ekipu oslanja oko 50 takvih porodica.

  Ovo udruženje ne dobija onoliku finansijsku pomoć kolika im je potrebna, ali isto tako ne gube ni nadu. Oni hrabro idu dalje i stvaraju čuda svojim vlastitim radom i inovativnim pristupom. Kroz kreativne igraonice, radionice sa logopedom i defektologom, te posebne rehabilitacije u banjama i drugim ustanovama, pomažu djeci da ostvare svoje pravo na zdravlje i sreću.

  U želji da svojim članovima pruže još veću podršku, rukovodioci udruženja su se za pomoć obratili EKI-ju. U njihovom slučaju, EKI-jeva donacija je došla u obliku „Vibrofona“, posebnog logopedskog aparata. „Vibrofon“ je nezamjenjiv pomoćnik svakog logopeda i aparat pomoću kog se liječe artikulacijski poremećaji. On ubrzava terapiju korekcije govora i uz njega se postižu izvanredni rezultati za kratko vrijeme.

  Članovi udruženja su se zahvalili EKI-ju na donaciji i istakli da će im ovaj aparat značajno olakšati i poboljšati rad. Takođe su rekli i da im svaka podrška daje vjetar u leđa da nastave borbu za njihove najmlađe članove, jer svako dijete zaslužuje priliku da ima bolju i vedriju budućnost.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>