• EKI donacija u OŠ „Sjenjak“, Tuzla

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / EKI donacija u OŠ „Sjenjak“, Tuzla

  EKI donacija u OŠ „Sjenjak“, Tuzla

  17.10.2022
  EKI donacija u OŠ Sjenjak u Tuzli (3)

  EKI donacija u OŠ „Sjenjak“, Tuzla

  JU Osnovna škola „Sjenjak“ nalazi se u Tuzli. Ovo je devetogodišnja škola u kojoj nastavu trenutno pohađa oko 590 učenika iz mjesnih zajednica Brčanska Malta, Sjenjak i Slavinovići. Škola je izgrađena 2004. godine donacijom Japanske vlade, a uz pomoć raznih donacija i grantova fiskulturnu salu dobili su tek 2018. godine, i od tada traje njeno opremanje.

  Asortiman sportske opreme u ovoj školi bio je dosta oskudan. Posjedovali su po dvije lopte za svaki sport i bili u nedostatku rekvizita i takmičarske opreme za odbojku, a škola ima veoma kvalitetan ženski odbojkaški tim. Rukovodstvo škole obratilo se EKI-ju sa molbom za pomoć u nabavci sportskih rekvizita i opreme, kako bi se nastava fizičkog vaspitanja odvijala što kvalitetnije.

  EKI im je rado izašao u susret i realizovao njihovu molbu donirajući potrebnu sportsku opremu. Ostvarujući jako dobre rezultate na raznim takmičenjima vrijedni učenici ove škole su itekako zaslužili da budu nagrađeni.

  Obzirom da rukovodstvo škole nije bilo u mogućnosti da od školskih finansijskih sredstava osigura učenicima željene uslove za izvođenje nastave ova donacija predstavljaće im veliku pomoć u tom procesu. Izrazili su veliku zahvalnost EKI-ju, a mi smo uvjereni da će se nastava fizičkog vaspitanja u narednom periodu obavljati dosta kvalitetnije.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>