• EKI donacija u OŠ Izet Šabić, Vogošća

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / EKI donacija u OŠ Izet Šabić, Vogošća

  EKI donacija u OŠ Izet Šabić, Vogošća

  27.9.2022

  EKI donacija u OŠ Izet Šabić, Vogošća

  U mjestu Hotonj, u opštini Vogošća, smještena je osnovna škola “Izet Šabić”. U klupama ove škole nastavu pohađa oko 465 učenika raspoređenih u 21 odjeljenje. Radi se o školi kroz koju prolazi veći broj učenika i koja, nažalost, kao i mnoge druge škole ima problema sa manjkom opreme za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

  Zaposleni u školi ulažu ogroman trud kako bi učenicima omogućili najkvalitetnije moguće obrazovanje, koje će im biti od koristiti u nastavku školovanja i daljem životu. Obratili su se EKI-ju za pomoć, te je utvrđena stvarna potreba ove obrazovne ustanove za novom sportskom opremom, koja bi podstakla učenike da rade na razvoju svojih fizičkih i motoričkih sposobnosti.

  U sklopu EKI-jevih Socijalno odgovornih aktivnosti školi je donirana potrebna sportska oprema, uključujući i razne sportske rekvizite. Na ovaj način EKI je dao svoj doprinos za što kvalitetnije i lakše održavanje nastave fizičkog vaspitanja.

  U školi su istakli da vjeruju da će učenicima obradovati i da su jako zahvalni EKI-ju na ovoj donaciji, prvenstveno zbog toga što im je oprema bila preko potrebna, a nisu bili u prilici da sami nabave istu.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>