• EKI donacija u OŠ Hasan Kikić, Sanski Most

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / EKI donacija u OŠ Hasan Kikić, Sanski Most

  EKI donacija u OŠ Hasan Kikić, Sanski Most

  4.8.2023
  EKI donacija u OŠ Hasan Kikić u Sanskom Mostu

  EKI donacija u OŠ Hasan Kikić, Sanski Most

  Sa vama bismo danas podijelili priču o tome kako je izgrađen još jedan most prema svjetlijoj budućnosti onih koji su nam najviše vrijedni. Ovaj put, kroz projekat „Socijalno odgovorne aktivnosti“, svoju ruku podrške EKI je pružio prvenstveno učenicima, ali i nastavnicima, osnovne škole “Hasan Kikić” iz Sanskog Mosta, kojima je najpotrebnija bila nabavka računarske opreme.

  Škola je od ranije imala kabinet informatike, ali je dotrajala oprema u njemu bila tiha prepreka na putu obrazovanja njenih učenika. Ovaj kabinet, koji je bio samo sjena onoga što bi trebalo da bude, obogaćen je sa 5 novih računara i ostalom opremom potrebnom za izvođenje nastave informatike.

  Nastavnici u ovoj školi su i ranije svoje učenike hrabro vodili kroz tehnološke izazove, ali ta nastava nije bila kvalitetna, a ni potpuno funkcionalna jer su radili na računarima koji su bili stari preko 20 godina. Sada će im taj posao biti olakšan jer imaju kabinet koji njihovim učenicima pruža mnogo mogućnosti za učenje. Mogu da zarone u svijet tehnologije, a ko zna, možda se baš među njima kriju neki budući programeri, dizajneri, istraživači i slično.

  Direktor osnovne škole „Hasan Kikić“ izrazio je, u ime učenika i nastavnika, veliku zahvalnost EKI-ju na donaciji i istakao kako će im sada biti mnogo lakše da kvalitetno izvode nastavu i oblikuju budućnost mladih umova koji su im povjereni.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>