• EKI donacija u OŠ „Gračanica“, Živinice

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / EKI donacija u OŠ „Gračanica“, Živinice

  EKI donacija u OŠ „Gračanica“, Živinice

  8.11.2022
  EKI donacija u OŠ Gračanica u Živinicama (3)

  EKI donacija u OŠ „Gračanica“, Živinice

  JU Osnovna škola Gračanica se nalazi u Živinicama. Škola postoji od 1962. godine, kada je nastala centralizacijom tadašnje dvije samostalne osnovne škole. Nastavni proces u školi organizovan je u više odjeljenja u matičnoj školi, i u područnim školama Tupković i Svojat. Trenutno u njoj nastavu prati oko 550 učenika.

  U procesu nastave fizičkog vaspitanja svakodnevno su se susretali sa problemom nedostatka adekvatne sportske opreme. Asortiman koji su posjedovali bio je oskudan i nedovoljan za kvalitetno izvođenje nastave. Obzirom da nisu bili u mogućnosti da od svojih finansijskih sredstava osiguraju učenicima adekvatne uslove za izvođenje nastave, rukovodstvo škole obratilo se EKI-ju sa molbom za pomoć u rješavanju ovog problema.

  EKI je prepoznao ozbiljnost njihovog problema, te donirao sportsku opremu koja im je bila najpotrebnija. Donacija se sastojala od lopti za mali fudbal, odbojku i košarku, mreža za odbojku i rukomet, mreža za koševe, strunjača, kozlića, odskočne daske, hulahop obruča i vijača.

  Učenici, nastavnici i rukovodstvo škole izrazili su veliku zahvalnost za navedenu donaciju. Vjerujemo da su ovim gestom dobili dodatnu motivaciju za još predaniji rad. Takođe se nadamo da će se nastava fizičkog vaspitanja u narednom periodu obavljati dosta kvalitetnije.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>