• EKI donacija u OŠ “Čapljina”, Čapljina

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / EKI donacija u OŠ “Čapljina”, Čapljina

  EKI donacija u OŠ “Čapljina”, Čapljina

  11.7.2022
  EKI donacija za kupovinu sportske opreme u OŠ Čapljina

  EKI donacija u OŠ „Čapljina“, Čapljina

  Osnovna škola „Čapljina“ nalazi se u istoimenom gradu na jugu naše države. U okviru matične škole i pripadajućih područnih škola Počitelj, Višići, Domanovići, Bivolje brdo i Opličići školu pohađa 278 učenika raspoređenih u 22 odjeljenja.

  Velikim naporom i zalaganjem rukovodstva i zaposlenih opremljene su sve navedene škole i stvoreni optimalni uslovi za odvijanje nastavnog procesa. Jedan od problema koji su imali bio je nedostatak kvalitetne sportske opreme za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. Želeći da učenicima obezbijede bolje uslove za nastavu prepoznali su EKI kao društveno odgovornu organizaciju i obratili nam se za pomoć.

  U okviru Socijalno odgovornih aktivnosti tokom 2021. godine izdvojena su finansijska sredstva za kupovinu sportske opreme i za ovu školu. Donacija se sastojala od raznih rekvizita i sportske opreme kao što su: lopte za odbojku, košarku, rukomet i fudbal, strunjače, vijače, obruči, medicinske lopte i sl.

  Prilikom primopredaje direktorica škole Harisa Džaferović zahvalila se EKI-ju za pruženu pomoć. Nadamo se da će im nova sportska oprema olakšati dalji nastavni proces i učiniti rad sa učenicima kvalitetnijim.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>