• EKI donacija u OŠ Bartola Kašića, Mostar

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / EKI donacija u OŠ Bartola Kašića, Mostar

  EKI donacija u OŠ Bartola Kašića, Mostar

  5.4.2023
  EKI donacija u OŠ Bartola Kašića u Mostaru

  EKI donacija u OŠ Bartola Kašića, Mostar

  Još jedan primjer podrške koju EKI pruža obrazovnom sistemu u Bosni i Hercegovini, a kroz njega i našim najmlađima, je donacija koju vam danas predstavljamo. Ona je pronašla svoj put do Osnovne škole Bartola Kašića u Mostaru. Trenutno u njoj osnovna znanja za budućnost stiče oko 350 učenika.

  Ova škola pokriva upisno područje učenika nastanjenih u naseljima Rodoč, Jasenica i Baćevići. Osim centralnog objekta škole u funkciji je i područna škola u Jasenici koju pohađaju učenici do petog razreda. Škola je vremenom mijenjala više lokacija, a zbog prilične starosti objekta u kome se sada nalazi kontinuirano provode proces obnove i rekonstrukcije.

  Rukovodioci škole obratili su se EKI-ju sa molbom za nabavku školske table i geometrijskog pribora koji im je bio neophodan za izvođenje časova matematike i drugih prirodnih nauka. EKI je potrebnu opremu nabavio i dostavio u školu sa nadom da će učenicima biti od velike koristi prilikom učenju, a takođe i da će olakšati izvođenje nastave njihovim nastavnicima.

  Prilikom posjete predstavnika EKI-ja direkor škole izrazio je veliku zahvalnost za ovaj gest, te naveo da je prijatno iznenađen EKI-jevim projektom „Socijalno odgovornih aktivnosti“ i da smo jedni od rijetkih sa kojima su imali ovakav vid saradnje.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>