• EKI donacija u OŠ „Aleksa Šantić“, Ugljevik

  Home / Društvena odgovornost - MKF / EKI donacija u OŠ „Aleksa Šantić“, Ugljevik

  EKI donacija u OŠ „Aleksa Šantić“, Ugljevik

  3.2.2023
  EKI donacija u OŠ Aleksa Šantić u Ugljeviku

  EKI donacija u OŠ „Aleksa Šantić“, Ugljevik

  Predstavljanje donacija koje je u okviru projekta “Socijalno odgovorne aktivnosti” EKI sproveo tokom 2022. godine počinjemo pričom o školi koju, već dugih 130 godina, pohađaju učenici koji žive na području opštine Ugljevik.

  Osnovnu školu “Aleksa Šantić” čine centralna i četiri područne škole, u kojoj nastavu trenutno pohađa oko 680 učenika. Jedan od problema sa kojim su se svakodnevno susretali bio je nedostatak opreme za kvalitetno izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. Od direktora škole saznali smo da je sportska oprema u ovoj školi jako stara i dotrajala, te da, zbog bezbijednosti djece, većinu opreme ni ne koriste.

  Vodeći se mišljenjem da je redovna fizička aktivnost izuzetno važna za pravilan razvoj tijela i prevenciju zdravstvenih problema, EKI je odlučio da im izađe u susret i donira opremu koju su naveli kao potrebnu. Sportske aktivnosti takođe pomaže mladima u smanjenju stresa i povećanju mentalne kondicije, što je veoma bitno za njihovo emotivno i mentalno zdravlje, a samim tim i za zdravu i aktivnu budućnost.

  U okviru donacije, za ovu školu EKI je nabavio: lopte za fudbal, košarku, rukomet i odbojku, mreža za odbojku, čunjevi i vijače. Nadamo se da su se učenici obradovali doniranoj opremi, te da će im ona učiniti nastavu ljepšom, lakšom i kvalitetnijom.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>