• EKI donacija u JU Srednja građevinska škola, Mostar

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / EKI donacija u JU Srednja građevinska škola, Mostar

  EKI donacija u JU Srednja građevinska škola, Mostar

  8.9.2023

  EKI donacija u JU Srednja građevinska škola, Mostar

  Još jedan značajan korak ka podršci obrazovanja mladih desio se u Mostaru, u školi u kojoj učenici stiču različita znanja, a ponajviše vještine, koje će im pomoći da kvalitetno sagrade svoju budućnost. JU Srednja građevinska škola, mjesto je u kome se oblikuju umovi budućih inženjera i tehničara, a nju trenutno pohađa oko 220 učenika i u njoj radi 48 predanih nastavnika.

  Rukovodstvo škole se obratilo EKI-ju sa molbom da im se pomogne u nabavci sportske opreme za održavanje nastave fizičkog vaspitanja. Kao jedna socijalno odgovorna ustanova koja se zalaže za podršku obrazovanja u zajednicama u kojima posluje, EKI je na njihovu molbu odgovorio potvrdno. Donacija se sastojala od razne opreme kao što su: lopte za fudbal, odbojku i košarku, koševi, šahovske table, dresovi za učenike i slično.

  Kada je riječ o donacijama, konkretno onim koje omoguće nabavku sportske opreme, to nije samo materijalna pomoć učenicima, to je način da se učenici podstaknu na fizičku aktivnost i zdraviji životni stil, koji je danas, nažalost, nerijetko zanemaren kod mladih ljudi.

  Prilikom primopredaje opreme, direktorica škole, Sanela Mesihović, srdačno je zahvalila EKI-ju na pomoći. Nastavnici i učenici sada imaju priliku da organizuju kvalitetniju nastavu i da kroz sportske aktivnosti rastu i razvijaju se.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>