• EKI donacija u JU OŠ „Špionica“, Srebrenik

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / EKI donacija u JU OŠ „Špionica“, Srebrenik

  EKI donacija u JU OŠ „Špionica“, Srebrenik

  30.3.2023
  EKI donacija u JU OŠ Špionica - Srebrenik

  EKI donacija u JU OŠ „Špionica“, Srebrenik

  Za otprilike tri godine JU Osnovna škola „Špionica“ sa područja opštine Srebrenik proslaviće jedan vijek postojanja. Te davne 1926. godine kada je osnovana, na doniranom crkvenom zemljištu, napravljena je od kamena i u to vrijeme pohađalo ju je čak 120 učenika iz Špionice i nekoliko naselja opštine Gradačac.

  Ova ustanova za odgoj i obrazovanje učenika je u tom objektu bila sve do izgradnje novog školskog objekta, koje je počelo 1952. godine, a poslije toga su, osim centralne škole, napravljene i područne škole u Srednjoj i Donjoj Špionici i u Gornjim Hrgovima, koje i danas pripadaju ovoj školi.

  Bogata istorija zasigurno je nešto što krasi ovu školu. Kada su u pitanju uslovi za rad, posebno što se tiče nastave fizičkog vaspitanja, stanje u njoj i nije baš tako sjajno. Kako bi učenicima i nastavnicima obezbijedili lakše i kvalitetnije izvođenje nastave, EKI je odlučio donirati sportsku opremu i razne sportske rekvizite koji su im bili potrebni.

  U ovoj školi nastavu trenutno prati oko 260 učenika i drago nam je da smo, obezbijedivši potrebnu opremu, učinili da kvalitetna nastava fizičkog vaspitanja postane njihova svakodnevnica. Obzirom da ih je ova donacija iskreno obradovala, direktor škole, Hašim Vikalo, izrazio je, u ime učenika i nastavnika, veliku zahvalnost EKI-ju za ovaj gest.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>