• EKI donacija u JU OŠ Pajić Polje, Gornji Vakuf – Uskoplje

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / EKI donacija u JU OŠ Pajić Polje, Gornji Vakuf – Uskoplje

  EKI donacija u JU OŠ Pajić Polje, Gornji Vakuf – Uskoplje

  2.10.2023

  EKI donacija u JU OŠ Pajić Polje, Gornji Vakuf – Uskoplje

  U srcu naselja Pajić Polje, smještenog u opštini Gornji Vakuf-Uskoplje, nalazi se istoimena osnovna škola, koja svakodnevno oblikuje budućnost oko 270 učenika. Osnovna škola „Pajić Polje“, zajedno sa područnim školama u Grnici i Bojskoj, koje joj pripadaju, devetogodišnja je škola, koja nije imala najuslovniju nastavu informatike, te joj je bila potrebna podrška.

  Nastavnici i rukovodstvo škole su veoma posvećeni obrazovanju novih generacija, ali su se suočavali s ograničenjima u pristupu računarima za nastavu. EKI je prepoznao potrebu ove obrazovne ustanove i pružio im podršku u vidu donacije tri moderna računara. Cilj ove donacije bio je poboljšanje uslova izvođenja nastave informatike za učenike u ovoj školi, ali isto tako i olakšanje rada nastavnicima.

  Ova donacija posebno je značajna za sekciju MIKROBIT, koja u okviru škole postoji, i u kojoj učenici imaju mogućnost učiti programirati mikro robote.

  Direktorica škole i zaposleni iskazali su veliku zahvalnost EKI-ju zbog ovog gesta. Nadamo se da ova donacija, ne samo da će unaprijediti kvalitet nastave informatike, nego i pružiti priliku učenicima da još dublje zarone u svijet programiranja, i možda odluče da je upravo to ono čim žele da se bave u budućnosti.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>