• EKI donacija u JU OŠ Brekovica, Bihać

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / EKI donacija u JU OŠ Brekovica, Bihać

  EKI donacija u JU OŠ Brekovica, Bihać

  15.2.2023
  EKI donacija u JU OŠ Brekovica u Bihaću

  EKI donacija u JU OŠ Brekovica, Bihać

  Danas vam predstavljamo donaciju koja je, u okviru projekta “Socijalno odgovorne aktivnosti”, otišla u Bihać, u JU OŠ Brekovica. Osim centralne zgrade ovoj školi pripadaju i tri područne škole, koje ukupno imaju oko 260 učenika.

  Nijedna od navedenih škola nema sportsku salu, samo oskudno opremljena školska igrališta. Nastava fizičkog vaspitanja se odvija u učionicama. Jedini kabinet koji imaju je kabinet informatike koji je opremljen doniranim računarima. Uprkos teškim uslovima, učenici ove škole, na raznim takmičenjima postižu zavidne rezultate i ravnopravno se takmiče sa učenicima iz mnogo bolje opremljenih škola.

  EKI je odlučio da učini nešto lijepo za ove vrijedne učenike i olakša im nastavu, te izdvojio sredstva za donaciju njihovoj školi. Kupovinom projektora sa pratećom opremom, opremljena je multimedijalna učionice, a pored toga, EKI je OŠ Brekovica donirao i sto za stoni tenis, sa reketima, te lopte za fudbal, odbojku i košarku.

  Primopredaja donacije je izvršena u prostorijama škole. Direktor škole se zahvalio predstavnicima EKI-ja i istakao da im ovaj gest mnogo znači, te da će oprema u značajnoj mjeri olakšati i obogatiti sadržaj odvijanja nastave.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>