• EKI donacija u JU OŠ „Banovići“, Banovići

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / EKI donacija u JU OŠ „Banovići“, Banovići

  EKI donacija u JU OŠ „Banovići“, Banovići

  19.4.2023
  EKI donacija u JU OŠ Banovići

  EKI donacija u JU OŠ „Banovići“, Banovići

  JU Osnovna škola „Banovići“ nalazi se u istoimenoj opštini. Kao obrazovna institucija je osnovana davne 1947. godine u naselju Litva, a objekat u kome se nastava trenutno izvodi sagrađen je 1963. godine. Nastavni proces u školi organizovan je u više odjeljenja u matičnoj školi i u područnim školama u naseljima Repnik i Podgorje, u kojima se nastava odvija od prvog do četvrtog razreda.

  Školu trenutno pohađa oko 860 veoma vrijednih učenika, koji su na raznim opštinskim, kantonalnim, federalnim i državnim takmičenjima osvojili zavidne rezultate u različitim sferama obrazovanja. Čak je i sama škola, na vrednovanju škola Tuzlanskog kantona od strane Pedagoškog zavoda, zauzela visoko 3 mjesto.

  Za kvalitetnije izvođenje nastave fizičkog vaspitanja bila im je potrebna mala pomoć, te su se obratili EKI-ju sa molbom da im pomogne prilikom nabavke nove sportske opreme. Asortiman opreme koji je ova škola posjedovala bio je dosta oskudan, a njima su najpotrebnije bile lopte za različite sportove: odbojku, košarku, rukomet i fudbal.

  U želji da podrži trud ovih učenika i da ih nagradi, EKI im je rado izašao u susret i realizovao donaciju kupovinom potrebne sportske opreme. Vjerujemo da ih je donacija iskreno obradovala i motivisala za još predaniji rad.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>