• EKI donacija u JU Deveta osnovna škola (PŠ Rašljani), Brčko

  Home / Društvena odgovornost - MKF / EKI donacija u JU Deveta osnovna škola (PŠ Rašljani), Brčko

  EKI donacija u JU Deveta osnovna škola (PŠ Rašljani), Brčko

  22.5.2023
  EKI donacija u JU Deveta osnovna škola u Brčkom

  EKI donacija u JU Deveta osnovna škola (PŠ Rašljani), Brčko

  Tema donacije koju vam danas predstavljamo je područna škola u Rašljanima, koja je, zajedno sa školom u Prutačama, dio veće obrazovne institucije – JU Devete osnovne škole smještene u naselju Maoča, u Brčkom. Nastavni proces u ovoj područnoj školi obavlja se redovno i organizovan je u više odjeljenja.

  Kao i u mnogim drugim školama, i u ovoj su učenici i nastavnici bili suočeni sa izazovom nedostatka adekvatne sportske opreme za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. Umjesto da se prepuste ograničenim sredstvima, oni su hrabro radili s onim što su imali – a to zaista nije bilo mnogo. Nedostatak opreme značio je da su nastavu izvodili sa oskudnim asortimanom rekvizita, koji nije bio dovoljan za kvalitetno učenje.

  U želji da povećaju kvalitet nastave rukovodioci škole odlučili su zatražiti pomoć i obratili su se EKI-ju. Prepoznavši ozbiljnost njihovog problema, EKI je donirao sportsku opremu koja im je bila najpotrebnija. Donacija se sastojala od lopti za fudbal, odbojku i košarku, hulahop obruča, vijača, čunjeva, pumpe za duvanje lopti i drugih rekvizita.

  Učenici, nastavnici i rukovodstvo škole ugostili su predstavnike EKI-ja i izrazili su veliku zahvalnost za donaciju koju je njihova škola dobila. Naveli su i to da će im ova oprema uveliko olakšati nastavu u narednom periodu.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>