• EKI donacija u BZK Preporod, Brčko

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / EKI donacija u BZK Preporod, Brčko

  EKI donacija u BZK Preporod, Brčko

  1.9.2022
  EKI donacija u BZK Preporod u Brčkom

  EKI donacija u BZK Preporod, Brčko

  Bošnjačka zajednica kulture Preporod je organizacija iz Brčkog koja se aktivno bavi kulturnim aktivnostima, kao što su predstavljanje književnih izdanja, organizacija umjetničkih izložbi, istraživanja iz oblasti kulturne istorije i slično. Takođe realizuju i edukativne aktivnosti kroz razne sekcije za djecu. Neke od njih su: škole stranih jezika, škole violine i klavira, kursevi iz matematike, kao i folklorni i horski ansambl.

  U prethodnom periodu radili su na proširenju i modernizaciji njihove biblioteke, na čijim se policama sada može pronaći veliki izbor knjiga za djecu, te im je pronalazak finansijskih sredstava za finansiranje mnogih drugih aktivnosti predstavljao malo teži poduhvat. EKI-ju su se obratili za pomoć pri nabavci štampača, koji im je potreban za realizaciju njihovih aktivnosti, a naročito za štampanje edukativnih materijala za održavanje kurseva za djecu.

  Potrebni štampač je nabavljen, te je donacija uručena predstavniku organizacije u prostorijama EKI filijale Brčko.

  Svoju veliku zahvalnost brčanski Preporod pokazao je objavama na društvenim mrežama u kojima se zahvaljuje EKI-ju za donaciju i iskazao svoju spremnost da na narednim manifestacijama istaknu i naš promotivni materijal. Nadamo se da će im ova donacija biti od velike koristi, te da će djeci biti omogućeni bolji uslovi za učenje.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>