• Druga edukativna radionica Poduzetničke akademije u Tuzli

  14.7.2021

  MKF EKI nastavlja biti ruka podrške bh. poduzetnicima

  Održana druga eduktivna radionica u sklopu „EKI Poduzetničke akademije u saradnji sa EFSE Fondom“ za mlade i žene sa područja Tuzle

  Nastavljaju se aktivnosti u sklopu „EKI Poduzetničke akademije u saradnji sa EFSE Fondom“, programa podrške za mlade i žene sa područja Tuzle!

  Tako se 25. i 26. juna 2021. godine održala druga po redu edukativna sesija u Tuzli, koja je još jednom okupila preduzetnike koji imaju biznis ideju ili su na samom početku svog poslovanja. Ovaj put, učesnici Akademije su imali priliku slušati edukativna predavanja na temu finansijskog planiranja u poslovanju, a naučili su više i o alatima koji preduzetnicima mogu pomoći u određivanju cijena proizvoda/usluga.

  Također, u sklopu ovog edukativnog modula, učesnici su se pripremali i za narednu fazu programa, a riječ je o istraživanju tržišta, koje je od velikog značaja za njihovo buduće poslovanje, a učesnici će ga sprovoditi samostalno uz podršku tima Fondacije 787 tokom ljetne pauze.

  Podsjećamo da je “EKI Poduzetnička akademija u saradnji sa EFSE Fondom” program podrške preduzetnicima koji Mikrokreditna fondacija EKI realizira u saradnji sa Akademijom za poduzetništvo Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu (EFSE) i nevladinom i neprofitnom organizacijom Fondacijom 787 u periodu od juna do novembra 2021. godine. Program je namijenjen mladima i ženama koji imaju poslovnu ideju ili su na samom početku svog poslovanja.

  Poduzetnička akademija će omogućiti učesnicima/ama da steknu relevantna poslovna znanja i vještine, da uspostave bogatu i raznoliku mrežu profesionalnih kontakata, te da dobiju stručnu podršku u procesu razvoja poslovne ideje u uspješan biznis. Pored toga, učesniima će biti dodijeljeni i mentori, imat će stručnu podršku prilikom ispunjavanja samostalnih poslovnih zadataka, te će putem pitch takmičenja biti u prilici osigurati finansiranje svoje ideje/biznisa iz EKI-EFSE nagradnog fonda vrijednog 10.000 KM.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.