• Donacija za OŠ „Kalesija Gornja“

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / Donacija za OŠ „Kalesija Gornja“

  Donacija za OŠ „Kalesija Gornja“

  2.6.2020

  Područna škola „Kalesija Gornja“ je jedna od 5 područnih četvorogodišnjih škola, koje djeluju pod okriljem OŠ “Kalesija“ iz Kalesije. Prvi zapisi o postojanju OŠ „Kalesija“ datiraju iz 1905. godine, dok je objekat područne osnovne škole „Kalesija Gornja“ izgrađen 2000. godine. Danas u ovoj područnoj školi, osnovno obrazovanje stiče 19 učenika. Nastava je organizovana u kombinovanim odjeljenjima za učenike I i III razreda i II i IV razreda. Iako ima mali broj učenika, oni vrijedno rade i trude se da postignu što bolji uspjeh i da obilježe mnoge važne datume: „Dan zdrave hrane“, „Dan planete Zemlje“, „Dan jabuke“.

  Kao i većina škola suočeni su sa problemom nedostatka osnovnih školskih pomagala i školskog pribora.

  S obzirom na to da EKI kroz projekat Socijalno odgovornih aktivnosti, poseban akcenat stavlja na pomoć ustanovama koje rade sa djecom, bez dileme je odgovorio na poziv nastavnog osoblja OŠ „Kalesija Gornja“, kojim je tražena pomoć u nabavci školskog pribora i pomagala. Tim povodom je školi izvršena donacija štampača, CD radio player-a i neophodnog školskog pribora.

  Osoblje škole, zajedno sa učenicima, uputilo je zahvalnost EKI-ju na donaciji, koja će u značajnoj mjeri olakšati i poboljšati uslove za rad.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.