• Donacija u Srednjoškolskom centru u Vogošći

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / Donacija u Srednjoškolskom centru u Vogošći

  Donacija u Srednjoškolskom centru u Vogošći

  11.4.2022

  Srednjoškolski centar u Vogošći osnovan je i počeo sa radom školske 1979/80. godine, i od tada je u par navrata ova ostanova mijenjala ime. Od 2009. godine škola djeluje pod nazivom „JU Srednjoškolski centar Vogošća“. Ono što se nije promijenilo za sve to vrijeme je činjenica da se ovdje obrazuju učenici i polaznici stručnih zvanja i zanimanja kao što su: zavarivač, automehaničar, autolimar, mašinski tehničar itd.

  Škola ima izgrađenu salu za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, ali je oprema bila dotrajala, pa je zamjena iste bila neophodna. EKI kao socijalno odgovorna kompanija prepoznala je potrebe ove ustanove i u skladu s tim donirala sportsku opremu i rekvizite potrebne za izvođenje nastave.

  U školi su istakli da su jako zahvalni EKI-ju na donaciji i da će im ovaj vid pomoći u velikoj mjeri olakšati pristup radu. Nadaju se poboljšanju kvaliteta izvođenje nastave jer smatraju da je fizička aktivnost kod svih jako bitna, a posebno u adolescentskom periodu. Dio njihovih učenika trenira i u klubovima pa im je poboljšanje kondicije jako bitno.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.