• Donacija u OŠ „Danilo Borković“, Gradiška

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / Donacija u OŠ „Danilo Borković“, Gradiška

  Donacija u OŠ „Danilo Borković“, Gradiška

  12.1.2022

  Ovom pričom počinjemo serijal objava o Socijalno odgovornim aktivnostima koje je Mikrokreditna organizacija EKI provodila tokom 2021. godine.

  Osnovna škola “Danilo Borković” nalazi se u Gradišci, u naselju Senjak. Izgrađena je 1979. godine. Radi se o devetogodišnjoj školi koju pohađa oko 820 učenika. Trenutno je u školi zaposleno 87 radnika (nastavno, tehničko osoblje i stručni saradnici). Škola se nalazi u široj gradskoj jezgri i solidno je opremljena, ali je fiskulturnu salu i svlačionice bilo potrebno sanirati jer su bile u jako lošem stanju.

  Naš doprinos sastojao se od kupovine materijala za saniranje problematičnih dijelova fiskulturne sale, a zatim i nabavkom materijala za krečenje iste. Osim toga, nabavljene su lopte za igranje, kao i fudbalska i košarkaška mreža.

  Ovim projektom obuhvaćen je veliki broj djece koja su sigurno jedna od najugroženijih populacija u našim zajednicama. Obzirom da je pomoć djeci i omladini u cilju poboljšanja uslova njihovih života i nastavnih aktivnosti vremenom postala naša dužnost, ali i zadovoljstvo, drago nam je da možemo reći da smo ovim skromnim doprinosom omogućili da učenici i zaposleni u ovoj školi dobiju priliku da kvalitetno održavaju časove fizičkog vaspitanja.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.