• Donacija u JU Prva osnovna škola (PŠ Brezik), Brčko

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / Donacija u JU Prva osnovna škola (PŠ Brezik), Brčko

  Donacija u JU Prva osnovna škola (PŠ Brezik), Brčko

  23.5.2022

  Činjenica je da su napretkom tehnologije knjige sve manje zastupljene u životima mladih, ali da činjenice nekada i nisu toliko mjerodavne govori nam današnja priča o EKI donaciji.

  U sklopu Socijalno odgovornih aktivnosti EKI je donirao školama ono što im je najpotrebnije, i to je do sada najvećim dijelom bila sportska oprema. Zaposleni JU Prve osnovne škole u Brčkom, tj. područne škole u Breziku, obratili su se EKI-ju za pomoć i iskazali drugačiju potrebu, u vidu knjiga za školsku biblioteku.

  Obzirom da su knjige veliko blago i najveći izvor inspiracije EKI im je rado izašao u susret i donirao sredstva za nabavku potrebnih knjiga. Predstavnici škole su tokom primopredaje iskazali veliku zahvalnost i zadovoljstvo ovim gestom, jer će na ovaj način njihovi učenici imati mogućnost da čitaju razna djela.

  Naš nobelovac Ivo Andrić u svoje vrijeme govorio je da ostati ravnodušan prema knjizi znači lakomisleno osiromašiti svoj život. Nadamo se da će donacija biti na korist mnogobrojnim učenicima ove škole i da će im pomoći da uživajući u djelima obogate svoje živote.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.