• Donacija školske lektire JU „Druga OŠ“, Srebrenik

  Home / Društvena odgovornost - MKF / Donacija školske lektire JU „Druga OŠ“, Srebrenik

  Donacija školske lektire JU „Druga OŠ“, Srebrenik

  15.1.2015

  JU „Druga osnovna škola“, Srebrenik smještena je u centru Srebrenika. Školu pohađa oko 540 učenika, raspoređenih u dvije područne škole u mjestima Ćehaje i Srebrenik Gornji, te centralnoj školi u Srebreniku.

  Učenici koji pohađaju školu u centru Srebrenika dolaze iz okolnih sela. Dana 10.09.2013. MKF EKI je školi donirao 80 knjiga-učeničkih lektira. Na ovaj način fond školske biblioteke obogaćen je novim knjigama što je izazvalo oduševljenje kako među osobljem škole tako i među učenicima.

  Osoblje škole izrazilo je svoje zadovoljstvo i zahvalnost MKF EKI na donaciji školske lektire, te su istakli da je donacija tim vrednija jer dolazi u pravo vrijeme, na početku nove školske godine. Većinu knjiga (naslove koji su učenicima nedostajali) učenici su odmah uzeli na čitanje.

  Sa uzbuđenjem su izjavili da rado čitaju knjige, pogotovo kada su nove. Zahvalni su MKF EKI na donaciji novih knjiga jer će na ovaj način lakše i brže dolaziti do potrebne literature, te izvršavati svoje obaveze na vrijeme.

  Iskreno, kako to samo djeca znaju, istakli su kako su nove knjige dobijene od MKF EKI pokazali svojim roditeljima, što je i njih razveselilo.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.