• Donacija šivaće mašine udruženju oboljelih od cerebralne paralize

  Home / Društvena odgovornost - MKF / Donacija šivaće mašine udruženju oboljelih od cerebralne paralize

  Donacija šivaće mašine udruženju oboljelih od cerebralne paralize

  15.1.2015

  Od 1996. godine u Goraždu postoji „Udruženje oboljelih od cerebralne dječije paralize i distrofije“, koje danas broji oko 65 stalnih članova.

  Članovi udruženja su osobe sa invaliditetom i uskraćeni su za mnoge aktivnosti zdrave osobe, ali su zato veliki humanisti i borci koji žele, u skladu sa svojim mogućnostima da daju doprinos društvu. U sklopu Udruženja osnovana je radionica „Životna pomoć“, čiji je cilj radno-okupaciona terapija, gdje se članovi bave izradom predmeta od drveta, namijenjenih djeci predškolskog i osnovnog školskog uzrasta.

  U radionici izrađuju slagalice-puzle, u obliku životinja, koje su prirodne i neškodljive. Pored toga, u toku je projekat koji za cilj ima izradu ekoloških cegera, koje će članovi prodavati obližnjim trgovinama.

  Osim materijalne pomoći koja će im značajno olakšati životne uslove, prodajom platnenih cegera, doprinijeti će čuvanju prirode od štetnih plastičnih kesa koje stanovništvo koristi pri kupovini namirnica.

  Zaposlenici MKF EKI u Višegradu, posjetili su Udruženje sa željom da im pokušaju pomoći da na što lakši način obavljaju svoje aktivnosti. Za izradu cegera im je bila potrebna mašina i materijal za šivenje koju je EKI, sa velikim zadovoljstvom donirao, zajedno sa kancelarijskim materijalom koji im je bio potreban za administrativne poslove.

  Posjetom Udruženju, uvjerili smo se da snaga volje može srušiti mnoge prepreke, da osobe sa invaliditetom imaju veliko srce, da su dostojanstveni i ne cijene da im se obraćaju sa sažaljenjem.

  Još jedna u nizu donacija Mikrokreditne fondacije EKI, obogatila nas je još jednim humanim gestom i potvrdila da je društveno odgovorno ponašanje put kojim trebamo nastaviti i dalje.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  function add_custom_script(){ ?>